Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴اگر در شهر تهران زندگی می‌کنید یا حتی برای یک بار هم به پایتخت سفر کرده باشید، حتما گذرتان به یکی از ایستگاه‌های خطوط مترو افتاده است. گسترش شبکه و خطوط متروی تهران، در سالیان اخیر، برای کسانی که مشتری دائم آن نیستند، با کمی پیچیدگی همراه است. ازاین‌رو، کجارو در این مقاله قصد دارد تا با راهنمایی دقیق و کامل، شما را برای یافتن ایستگاه و مسیر مورد نظر و زمان‌بندی دقیق حرکت قطارها، یاری می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نگاهی اجمالی به پوشش شبکه مترو روی نقشه تهران، میزان دسترسی شما به نقاط مختلف پایتخت را، روشن می‌کند. اگرمشتری همیشگی مترو تهران هستید، بهتر است همیشه نسخه‌ای از نقشه مترو تهران را همراه داشته باشید تا دسترسی سریع‌تر و مناسبی برای انتخاب مسیر در اختیارتان باشد. اگر هم به‌طور دائم از مترو استفاده نمی‌کنید، وجود مرجع اطلاعاتی دقیق، به شما در استفاده بهینه از مترو، در مواقع لازم، کمک خواهد کرد.

در این مقاله اطلاعات جامع و کاربردی کاملی در خصوص تردد در شبکه مترو داخل و حومه شهر تهران، ارائه می شود، اما پیش از آن بهتر است نگاهی به «نقشه مترو تهران» داشته باشیم. هر خط مترو یا یک رنگ مشخص شده و می‌توانید موقعیت ایستگاه‌های هر خط مترو را روی نقشه مشاهده کنید.

نقشه مترو تهران

درباره مترو تهران بیشتر بدانید:

متروی تهران هفت خط اصلی دارد. خطوط دو، سه، چهار، شش و هفت، کاملا درون شهری هستند و خط پنج در مسیر تهران به گلشهر کرج، میان شهری است. خط یک متروی تهران با انشعابی که در نزدیک ایستگاه‌های پایانی به‌سمت فرودگاه امام خمینی دارد، در بخش ابتدایی درون شهری و پس از این تغییر مسیر، برون شهری است.

برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری نهایی در خطوط متروی تهران، ۱۱ خط است. تا تاریخ فروردین ۱۳۹۹ مجموع مسافت خطوط مترو در تهران، معادل ۲۴۶/۸ کیلومتر و تعداد کل ایستگاه‌ها، ۱۲۸ عدد بوده است.

خط ۱ مترو تهران

خط یک مترو تهران با رنگ قرمز روی نقشه مترو تهران نمایش داده می‌شود و شمال تهران را به جنوب آن وصل می‌کند و در طول مسیر از ایستگاه تجریش تا کهریزک از ۲۹ ایستگاه می‌گذرد. طول این مسیر ۵/۳۷ کیلومتر است و در سال ۱۳۸۰ به بهره‌برداری رسید. این مسیر از ایستگاه شاهد-باقرشهر، که دو ایستگاه تا کهریزک مانده است، به‌سمت فرودگاه امام خمینی، انشعاب می‌کند. خط شاهد-باقرشهر به فرودگاه امام خمینی ۳۰/۴ کیلومتر طول و تنها سه ایستگاه دارد و در سال ۱۳۹۵ به بهره‌برداری رسید.

ساعت حرکت قطار‌های خط ۱ مترو تهران

شروع ساعت کاری مترو تهران در خط یک از ساعت ۵:۳۰ دقیقه بامداد آغاز می‌شود و تا ساعت ۲۲:۳۰ شب ادامه دارد؛ همچنین خط فرودگاه امام خمینی از ساعت ۶:۱۰ الی ساعت ۲۰:۱۰ باز است. پیمایش بخش میان شهری این خط در حدود ۷۰ دقیقه و بخش بیرون شهری آن در حدود ۳۵ دقیقه، طول می‌کشد.

ایستگاه‌های خط ۱ مترو تهران تجریش قیطریه صدر قلهک دکتر شریعتی میرداماد شهید حقانی شهید همت مصلی امام خمینی شهید بهشتی (تقاطع با خط ۳) شهید مفتح شهدای هفتم تیر (در حال احداث تقاطع با خط ۶) طالقانی دروازه دولت (تقاطع با خط ۴) سعدی امام خمینی (تقاطع با خط ۲) پانزده خرداد خیام میدان محمدیه (تقاطع با خط ۷) شوش پایانه جنوب شهید بخارایی علی‌آباد جوانمرد قصاب شهر ری پالایشگاه شاهد - باقر شهر (انشعاب به‌سمت فرودگاه امام خمینی و شهر پرند) حرم امام خمینی کهریزک

 

ایستگاه‌های به‌سمت فرودگاه امام خمینی به شرح زیر است:

شاهد - باقرشهر شهر آفتاب واوان (در دست احداث) فرودگاه امام خمینی شهر پرند (در دست احداث)

برنامه حرکت قطار‌های خط ۱ به شرح زیر است:

خط ۲ مترو تهران

خط دو مترو تهران، پر ترددترین مسیر خطوط مترو در پایتخت است و غرب و شرق تهران را به هم وصل می‌کند. این مسیر شامل ۲۲ ایستگاه می‌شود و غربی‌ترین ایستگاه آن، میدان صادقیه، شروع مسیر متروی تهران-کرج نیز هست. طول این مسیر به ۲۶/۴ کیلومتر می‌رسد و با بیشتر خطوط داخل شهری، تقاطع دارد. افتتاح اولین ایستگاه از این خط در سال ۱۳۷۸ بوده است.

ساعت حرکت قطار‌های خط ۲ مترو تهران

شروع ساعت کاری خط دو از ساعت ۵:۳۰ صبح آغاز می‌شود و تا ساعت ۲۲:۳۰ شب ادامه دارد. طی کردن این مسافت در حدود ۴۵ دقیقه زمان می‌برد.

ایستگاه‌های خط ۲ مترو تهران تهران، صادقیه (تقاطع با خط ۵) طرشت دانشگاه شریف شادمان (تقاطع با خط ۴) شهید نواب صفوی (تقاطع با خط ۷) میدان حر دانشگاه امام علی (در حال احداث تقاطع با خط ۳) حسن آباد امام خمینی (تقاطع با خط ۱) ملت بهارستان دروازه شمیران (تقاطع با خط ۴) امام حسین (تقاطع با خط ۶) شهید مدنی سبلان فدک جانبازان سرسبز دانشگاه علم و صنعت شهید باقری تهرانپارس فرهنگسرا

برنامه حرکت قطار‌های خط ۲ به شرح زیر است:

خط ۳ مترو تهران


این خط با رنگ آبی کم‌رنگ روی نقشه مشخص می‌شود و در مسیر شمال شرقی به جنوب تهران از ۲۶ ایستگاه می‌گذرد، که ۲۴ تا از آن‌ها فعال هستند. طول مسافت این مسیر ۳۳/۷ کیلومتر است و از ایستگاه قائم در شهرک قائم شروع می‌شود و تا ایستگاه آزادگان دربزرگراه آزادگان ادامه دارد. افتتاح این خط به سال ۱۳۹۱ بازمی‌گردد.

ساعت حرکت قطار‌های خط ۳ مترو تهران

طی کل مسیر نزدیک به یک ساعت زمان می‌برد و ساعت کاری ایستگاه‌های این خط از ساعت ۵:۳۰ آغاز می‌شود و تا ۲۲:۳۰ ادامه دارد.

ایستگاه‌های خط ۳ مترو تهران قائم شهید محلاتی اقدسیه (در دست احداث) نوبنیاد حسین آباد میدان هروی شهید زین الدین خواجه عبدالله انصاری شهید صیاد شیرازی شهید قدوسی سهروردی شهید بهشتی (تقاطع با خط ۱) میرزای شیرازی میدان جهاد میدان ولیعصر (در حال احداث؛ تقاطع با خط ۶) تئاتر شهر (تقاطع با خط ۴) امام علی (در دست احداث و تقاطع با خط ۲) منیریه مهدیه (تقاطع با خط ۷) راه‌آهن جوادیه زمزم شهرک شریعتی عبدل آباد نعمت آباد آزادگان


برنامه حرکت قطار‌های خط ۳ به شرح زیر است:

خط ۴ مترو تهران

این خط با رنگ زرد در نقشه مترو مشخص شده و جهت آن شرقی-غربی است. این خط نیز درایستگاه بیمه، دو ایستگاه مانده به انتهای مسیر، انشعابی به‌سمت ترمینال‌های فرودگاه مهرآباد در دو ایستگاه دارد.

ساعت حرکت قطار‌های خط ۴ مترو تهران

طول این مسیر معادل ۲۱ کیلومتر در خط اصلی به‌اضافه ۲ کیلومتر در خط انشعاب تا فرودگاه مهرآباد است و درمجموع ۲۲ ایستگاه دارد که ۱۹ ایستگاه فعال هستند. گذشتن از این مسافت نزدیک به ۵۰ دقیقه زمان می‌برد. این خط در سال ۱۳۸۷ بازگشایی شده است. ساعت کاری این خط از ۵:۳۰ بامداد تا ۲۲:۳۰ شب و در انشعاب به‌سمت فرودگاه، از ۵:۳۷ صبح تا ۲۲:۳۰ شب است.

ایستگاه‌های خط ۴ مترو تهران شهید کلاهدوز نیروی هوایی نبرد پیروزی ابن سینا میدان شهدا (تقاطع با خط ۶) دروازه شمیران (تقاطع با خط ۲) دروازه دولت (تقاطع با خط ۱۹ فردوسی تئاتر شهر (تقاطع با خط ۳) میدان انقلاب اسلامی توحید (در حال احداث؛ تقاطع با خط ۷) شادمان (تقاطع با خط ۲) دکتر حبیب الله استاد معین میدان آزادی بیمه (انشعاب به سم فرودگاه مهرآباد) شهرک اکباتان ارم سبز (تقاطع با خط ۵) علامه جعفری (در دست احداث) آیت الله کاشانی (در دست احداث؛ تقاطع با خط ۶) جنت آباد (در دست احداث)


ایستگاه‌های انشعابی از ایستگاه بیمه به فرودگاه مهرآباد به شرح زیر است:

بیمه پایانه ۱ و ۲ فرودگاه مهرآباد پایانه ۴ و ۶ فرودگاه مهرآباد

برنامه حرکت قطار‌های خط ۴ به شرح زیر است:


خط ۵ مترو تهران

این خط، میان‌شهری است و از میدان صادقیه در غرب تهران تا هشتگرد امتداد دارد. در این مسیر ۱۲ ایستگاه در فاصله‌ای معادل ۶۷ کیلومتر قرار گرفته‌اند، که ۴۱ کیلومتر آن تا ایستگاه گلشهر کرج و ۲۶ کیلومتر بعدی تا ایستگاه هشتگرد است. این خط در سال ۱۳۷۷ اولین خطی بود که آغاز به کار کردو در ابتدا فقط تا گلشهر تردد می‌کرد.

ساعت حرکت قطار‌های خط ۵ مترو تهران

این خط در نقشه مترو با رنگ سبز، مشخص شده است و ۱۱ ایستگاه دارد. خط پنج مترو به موازات اتوبان تهران - قزوین حرکت می‌کند و زیرزمینی نیست. طی مسافت تا ایستگاه گلشهر ۵۰ دقیقه زمان می‌برد. در این خط قطار‌های تندرو برای سهولت تردد تعبیه شده‌اند که در همه ایستگاه‌ها توقف نمی‌کنند. قطار‌های تندرو فقط در ایستگاه‌های صادقیه، ارم سبز، کرج و گلشهر، توقف دارند و مسافت صادقیه تا کرج را در حدود ۳۰ دقیقه و صادقیه تا گلشهر را در حدود ۴۰ دقیقه، طی می‌کنند. ساعات کاری خط پنج از ساعت ۵ بامداد تا ۲۲:۳۰ شب، در مسیر تهران-گلشهر و از ساعت ۸ الی ۱۵:۴۰ در مسیر گلشهر - هشتگرد است.

ایستگاه‌های خط ۵ مترو تهران صادقیه، تهران (تقاطع با خط ۲) ارم سبز (تقاطع با خط ۴) ورزشگاه آزادی چیتگر ایران خودرو وردآورد گرمدره اتمسفر کرج محمدشهر گلشهر هشتگرد

برنامه حرکت قطار‌های خط ۵ به شرح زیر است:

خط ۶ مترو تهران

خط ۶ مترو تهران در نقشه صورتی است و از ۳۱ ایستگاه آن، تنها ۵ ایستگاه به بهره‌برداری رسیده‌اند. مسافت عبوری از این ایستگاه‌ها معادل ۱۰ کیلومتر و در جهت شمالی - جنوبی است. در حال حاضر تردد تنها در حدفاصل امام حسین تا دولت آباد و سه ایستگاه میانی آن‌ها، صورت می‌گیرد. این خط در سال ۱۳۹۶ بازگشایی شد.

ساعت حرکت قطار‌های خط ۶ مترو تهران

طی کردن این مسیر در حدود ۲۰ دقیقه زمان می‌برد و ساعات کاری خط ۶ از ساعت ۵:۳۰ بامداد تا ۲۲:۳۰ شب است.

ایستگاه‌های خط ۶ مترو تهران کوهسار (در دست احداث) شهدای کن (در دست احداث) شهران (در دست احداث) شهر زیبا (در دست احداث) آیت الله کاشانی (در دست احداث) شهید ستاری (در دست احداث) شهید اشرفی اصفهانی (در دست احداث) یادگار امام (در دست احداث) مرزداران (در دست احداث) شهرک آزمایش (در دست احداث) دانشگاه تربیت مدرس (در دست احداث؛ تقاطع با خط ۷) کارگر (در دست احداث) بوستان لاله (در دست احداث) میدان ولیعصر (در دست احداث؛ تقاطع با خط ۳) شهید نجات اللهی (در دست احداث) شهدای هفتم تیر (در دست احداث؛ تقاطع با خط ۱) بهار شیراز (در دست احداث) سرباز (در دست احداث) امام حسین (تقاطع با خط ۲) میدان شهدا (تقاطع با خط ۴) امیر کبیر (در دست احداث) شهدای هفده شهریور (در دست احداث؛ تقاطع با خط ۷) میدان خراسان (در دست احداث) شهید رضایی (در دست احداث) بعثت کیان شهر دولت آباد چشمه علی (در دست احداث) ابن بابویه (در دست احداث) میدان حضرت عبد العظیم (در دست احداث) حرم حضرت عبد العظیم (در دست احداث)

برنامه حرکت قطار‌های خط ۶ به شرح زیر است:

خط ۷ مترو تهران

خط هفت نیز ۲۲ ایستگاه دارد که تنها ۱۱ ایستگاه فعال هستند. دو ایستگاه انتهایی، میدان تختی و میدان کتاب هستند که هنوز هیچ‌کدام به بهره‌برداری نرسیده‌اند. این خط که با رنگ بنفش در نقشه نشان داده می‌شود، در زمان بازگشایی حاشیه‌هایی داشته است. دراوایل سال ۱۳۹۶ این خط با هفت ایستگاه فعال افتتاح شد؛ اما در پاییز همان سال به‌دلیل نقص سیستم ایمنی تعطیل شد. در طول چند سال اخیر و به مرور، ایستگاه‌های این خط مجدد راه‌اندازی شدند، که به تعداد نصف کل ایستگاه‌ها هستند.

ساعت حرکت قطار‌های خط ۷ مترو تهران

بخش مورد استفاده این خط تا به امروز در حدود ۲۰ کیلومتر است که با افتتاح ایستگاه‌های بعدی به این مسافت افزوده خواهد شد. پیمودن این مسیر در حدود ۳۵ دقیقه طول می‌کشد و ساعت کاری آن مانند دیگر خطوط از ساعت ۵:۳۰ بامداد تا ۲۲:۳۰ شب است.

ایستگاه‌های خط ۷ مترو تهران ورزشگاه تختی (در دست احداث) بسیج آهنگ (در دست احداث) بزرگراه شهید محلاتی (در دست احداث) شهدای هفده شهریور (در دست احداث؛ تقاطع با خط ۶) میدان قیام (در دست احداث) مولوی میدان محمدیه (تقاطع با خط ۱) مهدیه (تقاطع با خط ۳) هلال احمر بریانک کمیل رودکی شهید نواب صفوی (تقاطع با خط ۲) توحید (در دست احداث) باقرخان (در دست احداث) دانشگاه تربیت مدرس (تقاطع در حال احداث با خط ۶) بوستان گفتگو (در دست احداث) برج میلاد تهران (در دست احداث) میدان صنعت شهید دادمان (در دست احداث) میدان کتاب (در دست احداث)

برنامه حرکت قطار‌های خط ۷ به شرح زیر است:

منبع: کجارو

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 مترو مترو تهران جدیدترین عکس های سلبریتی ها سمت فرودگاه امام خمینی برنامه حرکت قطار های خط ساعت حرکت قطار های خط برنامه حرکت قطار ها مترو تهران این خط دقیقه زمان می برد فرودگاه مهرآباد نقشه مترو تهران خط ۶ مترو تهران بهره برداری ایستگاه های خط شرح زیر مترو تهران خط تقاطع با خط ۴ تقاطع با خط ۲ خط در سال تقاطع با خط ۶ تقاطع با خط ۳ تقاطع با خط ۱ تقاطع با خط ۷ حال احداث دست احداث ساعت ۵ ۳۰ متروی تهران تا ایستگاه دو ایستگاه ایستگاه ها ساعت کاری خطوط مترو روی نقشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۹۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است/ افغانستان به‌دنبال استفاده از کریدور لاجورد

معاون کنسرسیوم توسعه ریلی با بیان اینکه راه‌آهن لکوموتیو کنسرسیوم ریلی را از یک اردیبهشت توقیف کرده است، گفت: مسئولان هیئت‌حاکمه افغانستان گفتند اگر راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران نمی‌خواهد بگذارد کریدور شرق به غرب به بهره‌برداری برسد، از مسیر کریدور لاجورد (یعنی ترکمنستان - دریای خزر- آذربایجان - ترکیه) اقدام به انتقال محموله‌های خودمان به ترکیه خواهد کرد.

جواد طاهرافشار در گفـت‌وگو با ایسنا بیان کرد: اظهارات راه‌آهن درباره بی‌اطلاعی از وارد شدن قطار ترانزیتی به خاک ایران، بیشتر شبیه شوخی است؛ مثل اینکه یک هواپیما وارد کشور شود و سازمان هواپیمایی کشور بگوید من خبر نداشتم و وقتی از یک ایرلاین پرسیدم گفته که هواپیمایی نیامده است. شبکه ریلی کشور ایستگاه دارد و مرز ما مرزبان دارد؛ وقتی قطاری وارد می‌شود صورت‌جلسه شده و بر اساس اعلام سلسله‌مراتب مسئولان کشور این اقدامات انجام شده است.

وی ادامه داد: اگر کنسرسیوم به این شکل که راه‌آهن می‌گوید قطاری وارد کشور کرده بودیم، تا کنون چند بار ما را محاکمه کرده بودند. اما اکنون سرمان را بالا گرفتیم و می‌گوییم که راه‌آهن کشور در بهره‌برداری از کریدورها مقاومت دارد. نقصی متوجه کار ما نیست. نامه‌ها هم موجود است و ما آمادگی کامل برای انتشار مستندات را داریم؛ اینکه حتی شورای تامین به راه‌آهن نامه زده که یک قطار تجاری دارد وارد کشور می‌شود. در عین حال باید توجه داشت که این اولین قطار نبوده که وارد کشور می‌شود و پیش از این ۲۰ قطار وارد کشور شده است. این قطارها با لکوموتیو و واگن کنسرسیوم بوده است.

معاون حمل‌ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی در پاسخ به اظهارات راه‌آهن مبنی‌بر اینکه خطوط ریلی اصلاح نشده‌اند، توضیح داد: متولی احداث خطوط ریلی همین خط برون‌مرزی خواف - هرات، راه‌آهن ایران نبوده بلکه معاونت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور در وزارت راه بوده است. معاونت ساخت ۱۴ ماه پیش تاییده فنی خط را صادر کرده، یعنی ۱۴ ماه پیش رفع نواقص اولویت‌دار به پایان رسیده است و پس از آن هم از این خطوط بازدید کردند و به آن تاییدیه دادند.

طاهرافشار با بیان اینکه در این ۱۴ ماه هم مدام استاندارد خط در حال بهبود است، افزود: هر ماه قطار از روی این خط اعزام می‌شود؛ ۱۴ ماه پیش اولین قطار از ترکیه روی این خط عبور کرده و به روزنک رفته است؛ زمانی‌که بهره‌برداری از یک خط ریلی به این صورت باشد، نمی‌توان گفت که استاندارد ندارد یا رفع نواقص از آن انجام نشده است. متولی رفع نواقص هم شرکت ساخت است و ما ذیل شرکت ساخت این کار را انجام دادیم و هنوز هم در حال انجام است.

افغانستان خطوط ریلی خود را به کنسرسیوم ریلی ایران واگذار کرده است

وی خاطرنشان کرد: ما با ترکمنستان و ترکیه هم خط مشترک داریم. آیا راه‌آهن ایران به خطوط این کشورها هم تاییدیه فنی داده است؟ وضعیت خطوط ریلی کشور افغانستان به‌ راه‌آهن ایران ارتباطی ندارد و از نقطه صفر مرزی به افغانستان مربوط است. افغانستان هم این خطوط را به کنسرسیوم ریلی ایران واگذار کرده است؛ کنسرسیوم توسعه ریلی تا پنج سال بهره‌بردار خطوط ریلی در افغانستان است و انتقال بار و ناوگان از هر کشوری باید با ما هماهنگ شود، چون مسئولیت کامل خطوط ریلی در افغانستان به ما سپرده شده است.

معاون حمل‌ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی بیان کرد: اگر راه‌آهن نگران است که خط ایمنی نداشته باشد، باید از آنها پرسید که آیا لکوموتیو، واگن و پرسنل از راه‌آهن ایران است که نگران ایمنی آن باشند؟ به فرض اگر خط ناامن باشد و امنیت در افغانستان وجود نداشته باشد، خود کنسرسیوم ریلی لکوموتیو و واگن گذاشته است و از خدمات و تعمیرات راه‌آهن استفاده نمی‌کند؛ تمام هزینه‌های این اتفاق را بخش خصوصی می‌دهد، با دستور نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان و دستور مستقیم وزیر راه و شهرسازی و با حمایت شورای عالی امنیت ملی این اتفاق افتاده است.

طاهرافشار درباره اظهارات راه‌آهن مبنی‌بر اینکه کنسرسیوم توسعه ریلی هنوز تشریفات گمرکی را برای ترانزیت کالا صورت نداده است، گفت: ناظر کل گمرکات استان خراسان هفته گذشته در مصاحبه‌ای عنوان کرد که تا الان تمامی قطارها با انجام تشریفات گمرکی و هماهنگی قبلی بوده و از الان به بعد هم با هماهنگی انجام می‌شود و توسط استاندار خراسان رضوی هم از قبل ورود این قطار را اطلاع داده بود. بنابراین ما تشریفات گمرکی را انجام داده و می‌دهیم.

راه‌آهن لکوموتیو کنسرسیوم ریلی را توقیف کرد

وی در پاسخ به اینکه در حال حاضر موانع عبور بار افغانستان از خاک ایران در شرایطی که راه‌آهن ابراز موافقت کرده، چیست؟ گفت: راه‌آهن لکوموتیو کنسرسیوم را بدون دلیل و بدون اینکه بدهی و نقصی داشته باشد، از یک اردیبهشت توقیف کردند، یعنی آن را متوقف کردند، آن هم در حالی که این توقیف نه حکم قضایی و نه حکم راه‌آهن را دارد، آن هم در شرایطی که ما کار برون‌مرزی می‌کنیم.

معاون حمل‌ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی بیان کرد: این لکوموتیو هم وظیفه رفع نواقص برون از کشور را داشته و هم وظیفه ادامه احداث این خط ریلی (قطعه چهار خطر ریلی ایران - افغانستان) را بر عهده داشته است. راه‌آهن با این کار، پروژه تکمیل خطوط برون‌مرزی را هم متوقف کرده و منافع ملی کشور را به بازی کرده است. راه‌آهن مدام مصاحبه می‌کند که با عبور بار افغانستان موافقت کرده است، اما لکوموتیو را به ما برنمی‌گرداند.

بیشتر بخوانید کشورهای همسایه، ایران را در ترانزیت دور می‌زنند کنسرسیوم هنوز تشریفات گمرکی قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از خاک ایران را انجام نداده است

طاهرافشار با بیان اینکه ما آماده ارائه تمام مستندات به رسانه‌ها هستیم، گفت: راه‌آهن در کشور حکومت نظامی راه انداخته و هیچ‌کدام از شرکت‌ها جرات اظهار نظر ندارند. اینکه صدای کنسرسیوم هم درآمده به این خاطر است که حوزه فعالیت ما از نقطه صفر مرزی به خارج کشور است. همان بلایی که سر راه‌آهن برون‌مرزی شلمچه - بصره آمد و با حذف بخش خصوصی، کشور را از بهره‌برداری از آن کریدور محروم کرد، اکنون در راه‌آهن خواف - هرات هم در حال رخ دادن است.

وی بیان کرد: ما آخرین تاییدیه خود را از وزارت راه، دو هفته پیش گرفتیم و معاونت حمل ونقل وزارت راه دستور دادند که به‌دلیل منافع ملی، این قطار تجاری را به داخل منتقل کنید و به همین دلیل هم ما اقدام به این کار کردیم. اما بعد از تکذیب راه‌آهن ایران که قطاری وارد کشور نشده، راه‌آهن افغانستان اعتراض کردند و تجار این کشور هم نگران شدند که این قطار کجاست.

کریدور لاجورد باعث حذف جمهوری اسلامی از معادلات ترانزیتی منطقه می‌شود

معاون حمل‌ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه داد: بعد از آن هم مسئولان هیئت‌حاکمه افغانستان خیلی واضع و بدون تعارف گفتند اگر راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران نمی‌خواهد بگذارد کریدور شرق به غرب یا جاده ابریشم به بهره‌برداری برسد، ما از مسیر کریدور لاجورد (یعنی ترکمنستان - دریای خزر- آذربایجان - ترکیه) اقدام به انتقال محموله‌های خودمان به ترکیه می‌کنیم؛ در حالی که این کریدور باعث حذف جمهوری اسلامی از معادلات ترانزیتی در منطقه خواهد شد.

طاهرافشار با بیان اینکه وزارت راه قبلا طی یک نامه کتبی مسئولیت ترانزیت با افغانستان را به کنسرسیوم ریلی واگذار کرده بود، گفت: راهبری کنسرسیوم ریلی با وزارت راه است و ذیل سیاست‌های‌ وزارت راه و نظارت نماینده ویژه رئیس‌جمهور در افغانستان کار می‌کند و خودش سیاست‌گذار نیست. ما با هماهنگی کامل شورای عالی امنیت ملی برای بهره‌براری از کریدورها فعالیت می‌کنیم.

وی در پاسخ به اینکه چرا با گذشت یک هفته، مشکل عبور کالای افغانستان به ترکیه حل نشده است، بیان کرد: متاسفانه این اتفاقات زمانی افتاد که وزیر راه، آقای کاظمی قمی (نماینده ویژه رئیس‌جمهور در افغانستان) و رئیس‌جمهور خارج از کشور بودند و پیگیری‌ها طول کشید؛ اما ما در حال پیگیری هستیم و طی امروز و فردا این موضوع حل خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است؛ افغانستان به دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است/ افغانستان به‌دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابند
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در اولویت سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابد
  • پایان حفاری خطوط مترو مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴
  • ادامه روند رفع نواقص خط ۳ مترو تهران
  • رفع نواقص خط ۳ مترو تهران
  • زاکانی: تمام مجورهای قطار ملی مترو از مراجع بین المللی اخذ شده است
  • مسافران ایستگاه مترو میرزای شیرازی در پیچ و خم خروج از مترو + تصاویر
  • هدف دولت سیزدهم کاهش بار ترافیکی در کلانشهر رشت است